maanantai 6. elokuuta 2012

Pukuangstia, affenia ja matkasuunnitelmia

Viimeisen kuukauden tärkein sukeltamiseen liittyvä tunne on ollut kuivapukuvaiheilu. Vanhahan vuotaa edelleen, eikä muutenkaan ole tarkkaan ottaen ihan mun kokoa. Sain kuukausi sitten pyöreitä vuosia täyttäessäni lahjaksi uuden kuivapuvun -  se vain pitäisi valita ja hankkia itse. Sittemmin olen sovittanut Dive Riten 905 exp -puvusta S- (liian tiukka pyllystä) ja M-kokoja (liian iso, liian isot kengät) ja Ursuitin Heavy Light Cordura FZ ladysta M-kokoa (istuu erinomaisesti, liian pienet kengät, aika kallis). Ja Scuba Pron Fusion -pukua, mutta se mulla on vaan vuokralla ensi viikoksi, kun ollaan lähdössä Ruotsiin. Sieltä paluun jälkeen pääsen ehkä sovittamaan 905:sen S-koosta husky-mallia, ja se ehkä ratkaisee mun kaikki ongelmat, jos istuu pyllystä. Jos ei, en tosiaankaan tiedä, mitä ihmettä sitten teen. Kun varuste maksaa melkein tai yli tonnin, ei kauheasti tekisi mieli ostaa sellaista, joka ei ole oikeasti hyvä.

En ole sukeltanut Hilloisen jälkeen, on ollut niin paljon muuta tekemistä. Torstaina käytiin Tiilijärvellä Hollolassa vähän tunnustelemassa uusia varusteita - Fusion on niin pinkeästi aluskamoja vasten, ettei sen kanssa taida tarvita ollenkaan niin paljon painoja kuin mun vanhan puvun kanssa tarvitsi. Tasapainoilu vaati pikkuisen harjoittelua, muuten oli tosi leppoisa dyykki: hissukseen livuttiin eteenpäin ja ihmeteltiin ahvenia, joita oli vaikka kuinka. 45 minuutin sukelluksen jälkeen Jukka teetti Virpillä ja Mussulla vielä navigointitehtäviä, ja mä jäin vielä rantaveteen lillumaan affenia katsellen. Ei niitä tuntunut pelottavan yhtään mikään.

Huomenna pitäisi vielä aamusta mennä töihin, mutta sitten käännetään nokka kohti Ruotsia. Suuntana on Väderöarna aivan Norjan ja Ruotsin rajan lähellä, ja siellä sukelluskeskus Dyk-Leif. Puljun kotisivuilla luvataan paljon, toivottavasti siellä tosiaan on jotain siistiä nähtävää. Ja muutenkin kivaa, kun on kesän viimeinen lomaviikko. Mielenkiinnolla odotamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti